top of page
IMG_8320_edited.jpg

Hvad gør jeg, og hvad får du ud af et forløb?

Gennem samtaler med mig får vi sammen kortlagt dine udfordringer. Vores fælles samtale skal gerne gøre os klogere på, hvad der er svært lige nu. Det kan være, at der er noget, der fylder, som du bruger meget tid på at tænke på, og som du synes er svært at gøre noget ved på egen hånd. Vores opmærksomhed kan være rettet mod måden at tænke om et givent problem på, og om vi kan få problemet til at miste lidt af sin magt over dig. Det kan også være at samtalen inspirerer dig til at prøve noget andet, end det som du plejer at gøre. Måske er du allerede lidt på vej og har allerede taget små skridt, som du ikke selv har lagt mærke til. Igennem et forløb vil vi udforske, hvad der er vigtigt for dig, og hvordan du kan nærme dig dette.

 

Nogle gange oplever jeg, at det kan være en kæmpe lettelse bare at fortælle om det, der fylder, og at der er en, som lytter. At dele svære tanker og følelser med en, der lytter og spørger kan gøre, at man ikke længere føler sig så alene. Jeg har flere gange oplevet at være den, man fortæller noget svært til for første gang. Det kan f.eks. være om en oplevelse, der er så skamfuld, at man har gået alene med den i flere år.

 

For nogen kan det være en kæmpe hjælp at tale med en, der ikke har forventninger til, hvad man skal, og hvem man skal være. Andres forventninger kan gøre det sværere at finde ind til, hvad man selv synes er vigtigt, og hvad man selv vil.

 

Hvis du har brug for hjælp til at få overblik over din tid, kan vi lave en tidsplan sammen, som du kan få med dig.

 

Hvis du har brug for at få hjælp til studieteknikker, vil vi arbejde med bevidstheden om forskellige måder at læse på, lave noter på eller opmærksomheden på, hvad et fag går ud på. Alle fag har et indhold (genstandsfelt), som man undersøger ved hjælp af forskellige metoder. Desuden skal man lære de enkeltes fags sprog at kende (faglige begreber). Bevidstheden om dette kan være en stor hjælp i forbindelse med redegørelse, analyse og diskussion i de forskellige fag, når du skal lave skriftlige opgaver.

 

Det du får ud af samtalen, afhænger helt af, hvad du kommer med, og hvilke forventninger, du selv har. Indholdet for samtalerne kan være meget forskelligt fra gang til gang, da dit behov hele tiden ændrer sig.

Hvad hjælper jeg ikke med?

Jeg hjælper ikke med lektier eller undervisning i enkelte fag.

 

Hvorfor vil jeg hjælpe dig?

For mig er det virkelig meningsfyldt at kunne hjælpe andre til at blive mere tilfredse og håbefulde. Det giver mig en indre glæde, at jeg gennem samtaler kommer nærmere noget, der er betydningsfuldt og vigtigt for en andens liv. Desuden bliver jeg altid lidt klogere, når jeg møder et nyt menneske, da alle er forskellige.

Den narrative tilgang​​

Narrativ betyder fortælling. For mig giver det rigtig god mening, at vi forstår os selv og vores egen identitet ud fra de historier, som vi kan fortælle om os selv og den verden, som vi lever i (skole, familie, venner, Danmark, samfund, kultur osv.). Dette giver så god mening for mig, at jeg har valgt denne retning ud blandt mange mulige.

 

Nogle gange gør man måske noget, fordi andre synes, at man skal gøre det. Man føler, at man bør. Men hvor kommer disse forventninger fra? Det kan være vigtig at få udfoldet sådanne historier, så man kan blive bevidst om, hvor de kommer fra, og hvad der er vigtig for en selv, så man kan leve det liv, man ønsker.

 

Alle mennesker bliver ramt af problemer igennem livet. Nogle problemer føles større end andre. Problemet kan være så stort, at man hele tiden tænker på det. Hvis man tænker over det, er et problem dog kun et problem, fordi der er noget andet, som man hellere vil – noget som er vigtig for en. I narrativ terapi lytter terapeuten efter, hvad den anden vil, kan og ved og hjælper med - i et samarbejde - at få udviklet historier om dette. Dette styrker følelsen af identitet og følelsen af at have handlemuligheder i livet, så man kan leve det liv, som man vil, og som man kan trives i.

 

Hvis du har lyst til at læse mere om narrativ terapi, kan du klikke på nedenstående link:

 

https://psykoterapeutforeningen.dk/psykoterapi/terapiretninger/narrativ-terapi

IMG_6586.jpeg

Studiekonsulenten
Samtaleterapi og studiecoaching

Mobil:
28181562

Mail:
henriette.andersson.dk@gmail.com

Adresse:

Georginevej15, 2970 Hørsholm

bottom of page